Prekyba ir maisto gamyba

Duonos gaminių kepėjas

Tipas - formaliojo profesinio mokymo programa    
Programos kodas - 262072101
Mokymo trukmė - 20 savaičių (800 val.)
Reikalingas išsilavinimas - pradinis   
Suteikiama kvalifikacija - duonos gaminių kepėjas


Būsimieji duonos gaminių kepėjai teoriniuose užsiėmimuose mokomi duonos gaminių kepimo technologijos, duonos gaminių gaminimo technologinių įrengimų pažinimo, darbų saugos, higienos reikalavimų žinių pagrindų ir kt.
Praktinis mokymas vyksta mokymo įstaigoje ir realioje darbo vietoje, kepyklose ar konditerijos cechuose. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami darbo su įrenginiais ir kitais prietaisais, tešlos paruošimo gebėjimai. 

1. Jusliniu būdu nustatyti miltų ir kitų žaliavų kokybę.
2. Atlikti žaliavų pirminį paruošimą.
3. Paruošti įvairius tešlos pusgaminius kepimui.
4. Kepti duonos ir pyrago gaminius.
5. Nustatyti gaminių kepimo pabaigą.
6. Apipavidalinti paruoštų gaminių paviršius.
7. Išimti iškeptus ir dekoruotus gaminius, sudėti į tarą.
8. Nustatyti nekokybiškus ir netinkamus naudojimui gaminius, jų atsiradimo priežastis ir sugebėti jas laiku pašalinti.
9. Saugiai eksploatuoti technologinius įrenginius, inventorių.
10. Apskaičiuoti įvairių duonos gaminių receptūras.
11. Laikytis darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų.
12. Laikytis geros higienos praktikos reikalavimų, nustatytų maisto ruošimo įmonėms.
13. Taupiai naudoti energiją ir žaliavas.

Kreipkitės

8-45 438871 | 8 620 12249

J. Basanavičiaus g. 23A, Panevėžys