2017-11-05 09:57

Spalio mėn. 26 d. Panevėžio darbo rinkos mokymo centre vyko Panevėžio miesto savivaldybės finansuojamo projekto „PRODUKTŲ APDOROJIMO KARŠČIU REIKŠMĖ GAMINANT SVEIKĄ MAISTĄ“ užsiėmimas. Dalyvavo 10 virėjų iš Panevėžio miesto vaikų darželių-lopšelių.


Užsiėmimų metu dalyvės stebėjo žemomis temperatūromis 4 virimo būdais ruošiamus kiaušinius, analizavo tekstūros skirtumus: privalumus bei trūkumus. Taip pat apdorojo vištienos filė Sous Vide būdu, įvertino šios technologijos privalumus bei įsitikino, kad tai – sveikatai palankus maistas.Buvo vertinama kokybė šių patiekalų:
Benedikto kiaušinis:
Sous Vide būdu gaminta vištienos filė su citrininiu grietinėlės padažu, patiekiama  su apelsinų sultyse šutintomis morkytėmis bei žaliųjų žirnelių tyre:

Vaisių ir uogų trupininis patiekiamas su obuolių traškučiais, morengais ir šviežiomis uogomis: