2017-11-05 10:31

Spalio 30 d. Panevėžio darbo rinkos mokymo centre vyko praktinis seminaras „Patiekalų gaminimas vario gaminimo centre ir modernios patiekimo improvizacijos lėkštėje“ profesinių mokymo įstaigų profesijos mokytojams. Mokymuose dalyvavo profesijos mokytojai iš 6 profesinio mokymo įstaigų: Anykščių TM, Biržų TVMC, Panevėžio Margaritos Rimkevičaitės PVM, Radviliškio TVMC, Šiaulių DRMC, Vilniaus Žirmūnų DRMC Druskininkų filialo.

Seminaro tikslas – susipažinti su Vario gaminimo centro panaudojimo galimybėmis, gaminant šiuolaikiškus patiekalus. 




Profesijos mokytojai gamino ir improvizavo patiekiant įvairius patiekalus.
Žuvienė su daržovėmis, balinta kokosų pienu:



Ravioliai su burokėlių – varškės įdaru, patiekiama su marinaros bei grietinėlės su žaliaisiais žirneliais padažų duetu, kietuoju sūriu, rūkytos kiaulienos šoninės traškučiu, burokėlių sausučiais ir salotėlėmis:



Žemoje temperatūroje paruošta vištienos filė, patiekiama su virtomis burnočių sėklomis, mėlynųjų bulvių koše, karamelizuotomis morkytėmis bei morkų kremu:

Vaisių ir uogų trupininis, patiekiamas su obuolių traškučiais, morengais ir šviežiomis uogomis: