2017-11-27 16:27

2017 m. lapkričio 23 d. Panevėžio darbo rinkos mokymo centro Viešbučių, restoranų ir viešojo maitinimo sektoriniame praktinio mokymo centre vyko Panevėžio miesto savivaldybės finansuojamo projekto „PRODUKTŲ APDOROJIMO KARŠČIU REIKŠMĖ GAMINANT SVEIKĄ MAISTĄ“ mokymai Panevėžio bendrojo ugdymo mokyklų technologijų mokytojams. 



Užsiėmimų metu dalyvės stebėjo žemoje temperatūroje 4 virimo būdais ruošiamus kiaušinius, analizavo tekstūros skirtumus, privalumus bei trūkumus. Mokyklų technologijų mokytojai susipažino su Sous Vide apdorojimo būdu, degustacijos metu vertino patiekalų kokybę.




Šiais mokymais įstaiga baigė įgyvendinti Panevėžio miesto savivaldybės finansuojamą projektą ,,Produktų apdorojimo karščiu reikšmė gaminant sveiką maistą“. Projekto įgyvendinimo metu mokymuose dalyvavo 42 asmenys, tai - Panevėžio miesto vaikų lopšelių-darželių darbuotojai, atsakingi už vaikų maitinimą, Panevėžio miesto bendrojo ugdymo mokyklų mokinius aptarnaujančių maitinimo įmonių darbuotojai, miesto bendruomenės atstovai, besidomintys sveika mityba. Mokymų metu dalyviai įgijo žinių apie sveikatai palankius maisto produktus ir žaliavas, išmoko įvertinti maisto kokybę įvairiais vertinimo kriterijais.
Mokymų dalyviai gavo įstaigos nustatytos formos pažymėjimus.