Maitinimo paslaugos

Pagalbinis virtuvės darbuotojas

Tipas - formaliojo profesinio mokymo programa    
Programos kodas - 161101301
Mokymo trukmė - 13 savaičių (520 val.)
Reikalingas išsilavinimas - pradinis  
Suteikiama kvalifikacija - pagalbinis virtuvės darbuotojas


Tai darbo rinkos profesinio mokymo programa, suteikianti pirmo lygmens kvalifikaciją.
Teoriniuose užsiėmimuose mokiniai mokomi kulinarijos, gamybos organizavimo, maisto prekių mokslo, maitinimo įmonių įrenginių, saugaus darbo, geros higienos ir geros gamybos praktikos pagrindų, informacinių technologijų mokomųjų dalykų, susipažins su pagalbinio virtuvės darbuotojo teisėmis ir pareigomis.
Praktinis mokymas vyksta mokymo įstaigoje ir realioje darbo vietoje maitinimo įmonėse.

1. Atpažinti maisto produktus.
2. Įvertinti produktų kokybę jusliniu būdu.
3. Saugiai naudoti virtuvės įrankius, įrengimus ir inventorių.
4. Atlikti pirminį žaliavų apdorojimą.
5. Atlikti pagalbines (plovimo, valymo, smulkinimo, šiluminio apdorojimo ir kt.) patiekalų ruošimo operacijas.
6. Taikyti pusgaminių ruošimo technologijas.
7. Ruošti pusgaminius iš žuvies, mėsos, kruopų, makaronų, daržovių, varškės ir miltinių produktų.

Kreipkitės

8-45 438871 | 8 620 12249

J. Basanavičiaus g. 23A, Panevėžys