Maitinimo paslaugos

Konditeris

Tipas - formaliojo profesinio mokymo programa   
Programos kodas - 262072102
Mokymo trukmė - 32 savaitės (1280 val.)
Reikalingas išsilavinimas - pagrindinis
Suteikiama kvalifikacija - konditeris


Būsimieji konditeriai teoriniuose užsiėmimuose mokomi miltinių konditerijos gaminių technologijos, gamybos organizavimo, maisto prekių mokslo, konditerijos cecho technologinių įrengimų, konditerijos gaminių puošybos ir kt. mokomųjų dalykų.
Praktinis mokymas vyksta mokymo įstaigoje, kepyklose ar konditerijos cechuose. Praktinio mokymo metu įtvirtinami ir tobulinami konditerijos gaminių gaminimo, maisto produktų pažinimo ir kt. gebėjimai.
Konditerio mokymo programa skirta asmenims, sulaukusiems 18 metų.

1. Naudotis receptūrų rinkiniais.
2. Nustatyti žaliavų kokybę jusliniu būdu.
3. Atlikti pirminį žaliavų paruošimą.
4. Gaminti įdarus, sirupus, glajus, kremus.
5. Gaminti sausainių, bandelių, pyragaičių, pyragų, keksų, vyniotinių, tortų pusgaminius iš įvairių tešlų.
6. Formuoti gaminius ir juos kepti.
7. Nustatyti kepimo pabaigą.
8. Apipavidalinti iškeptus gaminius, sudėti į tarą.
9. Nustatyti nekokybiškus ir netinkamus naudojimui gaminius, jų atsiradimo priežastis ir sugebėti jas laiku pašalinti.
10. Eksploatuoti šiluminius, mechaninius, svėrimo, transportavimo, šaldymo technologinius įrenginius, inventorių.
11. Laikytis darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų.
12. Laikytis geros higienos praktikos reikalavimų.
13.Taupiai naudoti įmonės materialinius išteklius.

Kreipkitės

8-45 438871 | 8 620 12249

J. Basanavičiaus g. 23A, Panevėžys