Naujienos

Konkursas „GAMINAME PATIEKALUS SU DŪMO AROMATU ŽARIJŲ KAITROJE“

2015 06 18

Siekiant viešinti Panevėžio darbo rinkos mokymo centro veiklą, infrastruktūrą bei propaguoti profesinį mokymą, 2015 m. birželio 28 d. Įstaigos kiemelyje vyko konkursas „Gaminame patiekalus su dūmo aromatu žarijų kaitroje“. Jame dalyvavo Įstaigos virėjų grupės mokinių, darbuotojų bei neformalių mokymo programų absolventų komandos.
Konkurso veiklos apėmė 3 etapus:
I etapas – komandos prisistatymas.
II etapas – talentų konkursas, kurio metu buvo gaminami karštieji vištienos patiekalai žarijų kaitroje su garnyru. Kiekvienai komandai patiekalams ruošti pateiktos žaliavos: 6 vištos ir įvairios daržovės – cukinijos, baklažanai, salierų stiebai, morkos, svogūnai, česnakai. Privalomas ingredientas – alus. 
III etapas – patiekalų apipavidalinimas ir patiekimas.
Renginio, kurį vedė žurnalistas Arnas Mazėtis, metu svečiai stebėjo ne tik dalyvių varžytuves, degustavo patiekalus, ragavo deserto ir alaus derinio, bet ir dalyvavo pažintinėje kelionėje – pristatyme „Aludarystės amato išskirtinumas“ kartu su UAB „Klanapilis“ aludariu Ryčardu Barakūnu.
Atsižvelgdami į novatoriškumo, kompozicijos, sudėtingumo lygio ir patiekimo kriterijus, žiūrovai (svečiai) ir Čempionato vertinimo komisijos nariai - virtuvės šefas Valentinas Čiobanu, UAB „Žaliasis žiogas“ direktorė Birutė Sargūnienė bei Įstaigos prekybos ir paslaugų mokymo skyriaus vadovė Janina Jasiūnienė - įvertino komandų patiekalus. Daugiausiai simpatijų ir palaikymo sulaukė Įstaigos mokinių komanda, kuri ir tapo konkurso nugalėtoja. Žiūrovai savo simpatijas skyrė neformalių mokymo programų absolventams.