2018

Mokinių meistriškumo konkursas „Vasaros nata vieno kąsnio užkandėlėje”

2018 08 21

Rugpjūčio 21 d. Panevėžio darbo rinkos mokymo centre vyko virėjo mokymo programos mokinių meistriškumo konkursas „Vasaros nata vieno kąsnio užkandėlėje”. Konkurso tikslas – skatinti mokinių profesinį aktyvumą, sumanumą bei kūrybiškumą, improvizuojant ir kuriant naujus patiekalus.

Užkandėles vertino renginio svečiai ir konkurso dalyviai. Vertinama buvo pagal šiuos kriterijus: prisistatymas ir užkandėlės pristatymas; receptūros originalumas ir inovatyvumas; užkandėlės atitiktis tematikai; patiekimo estetika ir išvaizda; skonis.

Mokiniai konkurse pagamino ir pristatė vieno kąsnio užkandėles (Amuse bouche):

  • Creme brulee su Džiugo sūriu, patiekiama su snieginių krabų putėsiais ir švž. agurkų variacijomis.
  • Tartaletė su švelniu varškės kremu, keptomis cukinijomis, Džiugo sūrio traškučiu.
  • Traškus vaflinis kūgis įdarytas Fetos sūrio ir keptų burokėlių kremais.
  • Panna cotta su švž. agurkais, patiekiama su kepta tigrinės krevetės uodegėle ir keptais pievagrybiais.
  • Varškės su keptais grybais putėsių rutuliukas špinatų apvalkale.