2022

Įstaigoje organizuoti mokymai „Tvari maisto gamyba“

2022 05 17

Panevėžio darbo rinkos mokymo centro Viešbučių ir restoranų sektorinis praktinio mokymo centras įgyvendino Panevėžio miesto savivaldybės finansuojamą projektą  „Tvari maisto gamyba“. Mokymai buvo organizuojami:

  • Gegužės 11 d. mokymuose dalyvavo Panevėžio miesto vaikų lopšelių-darželių darbuotojai, atsakingi už vaikų maitinimą.
  • Gegužės 12 d. mokymuose dalyvavo Panevėžio miesto bendrojo ugdymo mokyklose maitinimo paslaugas teikiančių įmonių darbuotojai.
  • Gegužės 19 d. mokymuose dalyvavo Panevėžio miesto bendrojo ugdymo mokyklų technologijų mokytojai.

Mokymų tikslas suteikti aktualių žinių apie žiedinę ekonomiką ir ugdyti tvarios praktikos įgūdžius virtuvėje.

Mokymų dalyviai diskutavo apie žiedinę ekonomiką, maisto švaistymą, jo pagrindinius bruožus, švaistomo maisto kategorijas. Vėliau profesijos mokytoja demonstravo kaip ugdyti tvarios praktikos įgūdžius virtuvėje. Mokymų pabaigoje dalyviai vertino patiekalų kokybę, diskutavo kaip galima panaudoti maisto likučius. Taip pat buvo diskutuojama kaip gautą informaciją bus galima praktiškai pritaikyti savo darbinėje veikloje.