2014

Modernių patiekalų gaminimo demostravimas, naudojant inovatyvias technologijas

2014 03 18

Svetingumo paslaugų kokybę lemia kvalifikuoti maitinimo specialistai. Inovatyvių technologijų bei sveikos mitybos integravimas į teikiamas paslaugas – tai svetingumo verslo įmonėms keliami reikalavimai.
Š. m. kovo 5 – 6 dienomis Panevėžio darbo rinkos mokymo centre vyko praktikumas „Modernių patiekalų gaminimo demonstravimas naudojant inovatyvias technologijas“, kuriame dalyvavo Panevėžio miesto mokymo įstaigų profesijos mokytojai ir socialiniai partneriai. Renginį vedė UAB METOS atstovas Ander Listra. Specialistas iš Estijos, dirbantis su Pabaltijo ir Rusijos maitinimo įmonėmis, diegiant inovatyvias maisto gaminimo ir atleidimo technologijas, pristatė UAB METOS įrangą. Profesijos mokytojai ir praktinio mokymo vadovai įvertino Sous Vide metodu žemoje temperatūroje, cirkuliatoriumi pagamintų jautienos ir vištienos file karštųjų patiekalų bei bananų deserto kokybę. Šefas Ander supažindino su Self Cooking gaminimo centro ir XXI amžiaus pasiekimo – daugiafunkcinio įrenginio VarioCooking galimybėmis, gaminant sveikus patiekalus. Subtiliu skoniu ir paprastumu dalyvius sužavėjo morkų šerbetas, pagamintas Pacojetu. Svečio patarimai apie valgių gaminimo subtilybes padės rengiant darbuotojus,  gebančius prisitaikyti šiuolaikinėje darbo rinkoje.