Svečių aptarnavimo darbuotojo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai aptarnauti apgyvendinimo paslaugas teikiančios įmonės svečius: juos sutikti, priimti, suteikti informaciją, išlydėti, paruošti pusryčius ir juos patiekti, suteikti kitas maitinimo paslaugas, tvarkyti kambarius ir bendrojo naudojimo patalpas, prižiūrėti bendrą tvarką, organizuoti apskaitos procesą.
- Priimti svečius.
- Teikti informaciją svečiui apie galimas papildomas paslaugas įmonėje.
- Vykdyti ūkio priemonių ir finansinių dokumentų apskaitą.
- Vykdyti materialinių vertybių apskaitą.
- Informuoti įmonės apsaugos tarnybą ir kitus atsakingus darbuotojus dėl susiklosčiusių nepageidaujamų situacijų.
- Padėti svečiams ekstremalių situacijų metu.
- Prižiūrėti augalus vidaus ir lauko teritorijoje.
- Prižiūrėti tvarką lauko teritorijoje.
- Tvarkyti gyvenamuosius kambarius ir bendrojo naudojimo patalpas.
- Valyti įvairius paviršius ir dangas.
- Prižiūrėti svečių kambariuose esančios įrangos ir inventoriaus būklę.
- Parinkti maisto produktus.
- Ruošti pusryčių užkandžius ir (arba) patiekalus.
- Paruošti maitinimo salę (vietą).
- Patiekti gėrimus ir patiekalus svečiams.
- Patiekti svečiams maistą ir gėrimus kambaryje.
- Formuoti darbinius įgūdžius realioje darbo vietoje.