Maitinimo paslaugos

Virėjas

Tipas - formaliojo profesinio mokymo programa    
Programos kodas - 262101303
Mokymo trukmė - 32 savaitės (1280 val.)
Reikalingas išsilavinimas - pagrindinis  
Suteikiama kvalifikacija - virėjas


Virėjo kvalifikacija reikalinga norint dirbti virėju.
Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, turi: gebėti organizuoti virtuvės darbą, atlikti pirminį maisto produktų paruošimą, pagaminti ir patiekti kokybiškus šaltuosius ir karštuosius patiekalus, užkandžius ir gėrimus, desertus, saugiai naudotis technologiniais įrenginiais ir inventoriumi, naudotis apskaitos ir informacinėmis technologijomis, įvertinti produktų kokybę, pristatyti patiekalus ir valgiaraštį užsienio kalba, savarankiškai paskaičiuoti produktų kiekį, išeigos normas ir patiekalų kainą; žinoti maisto produktų ir priedų asortimentą, paskirtį, kokybinius reikalavimus, laikymo sąlygas ir realizavimo terminus, maisto šiluminio paruošimo būdus, patiekalų gaminimo technologijas, darbo saugos ir higienos normų reikalavimus, darbų organizavimo ir apskaitos pagrindus; mokėti dirbti su technologiniais įrenginiais ir inventoriumi, atrinkti produktus ir ruošti įvairius patiekalus, organizuoti darbą.

1. Naudotis receptūrų rinkiniais.
2. Atlikti žaliavų (daržovių, vaisių, grybų, mėsos, žuvies, kruopų, varškės, kiaušinių, bakalėjos prekių) pirminį paruošimą.
3. Ruošti šaltuosius ir karštuosius užkandžius, sriubas, padažus ir garnyrus, antruosius patiekalus, desertus, šaltuosius ir karštuosius gėrimus.
4. Apipavidalinti ir patiekti valgius ir gėrimus.
5. Įvertinti žaliavų ir patiekalų kokybę.
6. Eksploatuoti maisto ruošimo technologinius įrenginius (šiluminius, mechaninius, šaldymo, svėrimo, kėlimo ir transportavimo), naudoti inventorių.
7. Laikytis žaliavų sunaudojimo, pusgaminių ir gatavos produkcijos išeigų.
8. Jusliniu būdu nustatyti žaliavų ir patiekalų kokybę.
9. Racionaliai organizuoti darbą.
10. Laikytis maitinimo įmonių darbuotojų saugos ir sveikatos, geros higienos praktikos, vidaus tvarkos taisyklių reikalavimų.

Kreipkitės

8-45 438871 | 8 620 12249

J. Basanavičiaus g. 23A, Panevėžys